Masterclass Contractwisselingen in de schoonmaak

Deze training gaat in op de (juridische) haken en ogen rondom contractwisseling in de schoonmaak, artikel 38 van de cao Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. Ook worden er in deze training handige tips & tricks gegeven vanuit onze ervaring als juridisch dienstverlener voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

In de praktijk ontstaan, met grote regelmaat, ingewikkelde juridische discussies over contractwisseling situaties op grond van artikel 38 van de cao. Dit zijn met name discussies tussen het verliezende en het winnende schoonmaakbedrijf, vaak complexe discussies met grote belangen en bijbehorende hoge kosten. Deze conflicten kunnen zelfs resulteren in loonvorderingen en schadeclaims, die uitgevochten worden via de RAS geschillencommissie of de kantonrechter. Uit een enquête onder schoonmaakondernemers blijkt dat bijna 62% van de respondenten geregeld of ’af en toe’ juridische kosten heeft moet maken vanwege dit artikel uit de cao. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Wij hebben deze masterclass ontwikkeld zodat wij schoonmaakondernemers, HR-managers en leidinggevenden op dit vlak wijzer kunnen maken. Voorkomen is immers beter dan procederen.

The Legal Company krijgt als arbeidsrecht expert met een niche in de schoonmaakbranche vaak artikel 38 cao-situaties voorgelegd. Wij zijn goed op de hoogte van deze materie en weten hoe u door middel van de juiste stappen (volgens de recente cao, wetgeving en rechtspraak) probleemloos een contractwisseling kunt realiseren. Er worden probleem voorbeelden gebruikt waar wij in de praktijk dagelijks mee te maken krijgen en die wij oplossen voor onze klanten.

Zowel aan de positie van winnend als de positie van verliezend bedrijf zullen wij in de masterclass aandacht besteden. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het verplicht moeten overnemen van (ziek of disfunctionerend) personeel, terwijl de opdrachtgever deze werknemers niet meer wilt op het object.
  • Het als schoonmaakbedrijf op voorhand willen herplaatsen van de werknemers na de contractswisseling.
  • De discussie met het andere schoonmaakbedrijf of de opdrachtgever over het bestaan of de omvang van de overnameplicht.
  • De discussie of het andere schoonmaakbedrijf heeft voldaan aan haar (informatie)verplichtingen die voortvloeien uit artikel 38 cao en wat de gevolgen zijn hiervan.
  • Het moeten overnemen van meer man-uren bij een opdracht, dan dat de opdrachtgever het nieuwe schoonmaakbedrijf heeft gegund.

Deze masterclass is zeer praktisch van aard met veel tips & tricks, naslagwerk en diverse voorbeeldbrieven.

De training duurt 4 uur, inclusief 2 x 15 minuten pauze.

Vraag een datum voor uw locatie

Meld u aan voor deze masterclass

Via het onderstaand formulier kunt u een offerte aanvragen voor deze masterclass op uw locatie. Vermeld in de toelichting om welke training het gaat en waar uw bedrijf gevestigd is.

Wat zeggen klanten over onze training?

Kwaliteit gewaarborgd