mr. Marit Mulder

Ondernemingsjurist

Wat doe ik bij TLC?

Als ondernemingsrechtjurist houd ik mij overwegend bezig met het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en het contractenrecht. Op het gebied van arbeidsrecht adviseer ik zowel bedrijven, stichtingen, verenigingen als particulieren over de meest uiteenlopende onderwerpen van indiensttreding tot ontslag en alles wat daartussen zit. Op het gebied van ondernemingsrecht en overnames is er een mooie kruisbestuiving met het arbeidsrecht. Het adviseren op die twee rechtsgebieden is dan ook een goede combinatie. Ook geef ik advies aan ondernemingsraden over de Wet op de ondernemingsraden en medezeggenschap. Het recht is erg veelzijdig en daarmee is elke dag weer anders en elk vraagstuk ook weer een uitdaging om op te pakken en op te lossen. Daar word ik erg blij van. Ik kan mij goed inleven en streef graag naar praktische oplossingen die passen bij het MKB. Cliënten waarderen mij omdat ze echt het gevoel hebben dat ze hun probleem bij mij over de schutting gooien, waarna we samen zoeken naar de best mogelijke oplossing.

“In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden”

― Albert Einstein

Talen:

  • Nederlands
  • Engels

Opleiding:

  • Universiteit van Leiden, master Arbeidsrecht en ondernemingsrecht
  • Universiteit van Leiden, specialisatieopleiding Arbeidsrecht

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging voor Ondernemingsrecht Adviseurs (NEVOA)

Wat is mijn zakelijke drive?

Arbeidsrecht is mensenwerk en je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt wel in de praktijk. Ik vind het mooi om samen tot oplossingen te komen en ik haal veel werkplezier uit de samenwerking met cliënten en collega’s. Ik voel mij betrokken en het vertrouwen dat ik daarvoor terugkrijg is voor mij een van de mooiste dingen in het werk.

Wat is mijn persoonlijke drive?

Mijn gezin en mijn vrienden maken mij blij en ik ga voor hen door het vuur. In het weekend kan jij mij vinden langs de sportvelden van mijn kinderen als toeschouwer, scheidsrechter of coach. Nadat ik een half jaar in Dijon heb gewoond, heb ik mijn hart verloren aan de Bourgogne. De mooiste streek van Frankrijk en ik kom daar dan ook heel graag. Dat de wijn daar overheerlijk is, is een fijne bijkomstigheid.