mr. Dietrich Loos

Ondernemingsjurist

Wat doe ik bij TLC?

Ik ben ondernemingsjurist met de focus op het arbeidsrecht in brede zin. Mijn klanten zijn bedrijven, instellingen en particulieren. Omdat ik een tijd als HR Business Partner heb gewerkt kan ik ook adviseren over operationele en strategische HR vraagstukken. Ik weet hoe het er in de praktijk aan toe kan gaan op de werkvloer en kan me daarom goed verplaatsen in de situatie van de klant.

Ik ben pragmatisch en zoek altijd naar de beste oplossing voor een vraagstuk voor de klant, waarbij ik er naar streef een oplossing te zoeken waar de andere partij zich (uiteindelijk) ook goed in kan vinden. Een groot deel van mijn werkervaring heb ik opgedaan bij grote uitzendbureaus zodat ik veel specifieke kennis heb van (het zaken doen met) de uitzendbranche en de CAO voor Uitzendkrachten. Daarnaast heb ik veel ervaring met ziekte- en verzuim problematiek. Veel voldoening haal ik uit het samen werken met mijn collega’s van TLC en met klanten!

“We zorgen het beste voor de toekomst door nu voor het heden te zorgen"

― Jon Kabat-Zinn

Talen:

 • Nederlands
 • Engels

Opleiding:

 • Vrije Universiteit: Rechtsgeleerdheid
 • Universiteit van Amsterdam, Specialisatie Arbeidsrecht
 • Grotius Academie: Arbeidsrecht
 • Nijenrode University: HR Business Partner
 • Sioo: Intern adviseren

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging voor Ondernemingsrecht Adviseurs (NEVOA)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA)

Wat is mijn zakelijke drive?

Mijn zakelijke drive is klanten verder helpen op een laagdrempelige manier. Daarmee bedoel ik dat klanten me ook kunnen bellen met -in hun ogen- simpele vragen want uiteindelijk is problemen voorkomen beter dan achteraf genezen. Ook probeer ik het juridische toegankelijk te maken door mijn kennis en adviezen zoveel mogelijk over te dragen in gewone taal en geen onnodig juridisch jargon te gebruiken. 

Wat is mijn persoonlijke drive?

Mijn vrouw en mijn twee dochters zijn voor mij het belangrijkst. Daarnaast de rest van mijn familie en mijn vrienden. Hun gelukkig te zien maakt mij blij. Ik houd ook van lekker en gezond eten, de natuur, hardlopen, films, concerten, lezen, Parijs, San Sebastian, Amsterdam en Maastricht. Mijn grootste hobby is muziek. Ik kan geen instrument spelen, maar lees en kijk alles wat los en vast zit over muziek. Hoewel de 70-ties mijn favoriet zijn, leef ik niet in het verleden. Ik houd me graag bezig met groei en persoonlijke ontwikkeling.