mr. Hella Vercammen

Ondernemingsjurist

Wat doe ik bij TLC?

Als directeur-eigenaar geef ik met veel plezier richting aan ons kantoor, zodat het blijft aansluiten bij de wensen van onze klanten. Dat doe ik door het team dagelijks te coachen en een fijne sparringpartner te zijn voor de juristen die werken aan de klanten dossiers. Uiteraard zet ik mij zelf ook dagelijks in voor onze klanten en de vraagstukken die zij bij mij persoonlijk neerleggen. Ik hou mij veelal bezig met advisering van directeuren, bestuurders en eigenaren op strategisch juridisch niveau op alle zakelijke rechtsgebieden. Verder maak ik complexe contracten, begeleid bij overnames en zet joint ventures op, etc. Ik krijg veel energie van het contact met onze klanten en de oplossingen die ik kan aandragen door kennis en ervaring.

“Intelligence is the ability to adapt to change."

― Stephen Hawking

Talen:

 • Nederlands
 • Engels

Opleiding:

 • Vrije Universiteit van Amsterdam, master Nederlands recht / International Law, Criminal Law
 • Universiteit van Amsterdam, Environmental Law
 • University California, Boalt Hall Lawschool, International Law

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging voor Ondernemingsrecht Adviseurs (NEVOA)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA)
  • Vereniging voor Privacyrecht (VPR)

Wat is mijn zakelijke drive?

Mijn zakelijke drive is vooral om bedrijven zodanig bij te staan als business partner dat zij juridisch verantwoorder en veiliger werken. Waarom is dat belangrijk? Bedrijven worden hierdoor juridisch sterker van binnenuit en zijn dan veel beter bewapend tegen juridisch onheil. Iets dat nou eenmaal onvermijdelijk is in de totale levenscyclus van een onderneming.

Wat is mijn persoonlijke drive?

Mijn gezin, vrienden en familie spelen de centrale rol in mijn leven. Hou van lezen en sporten. Hoewel ik enorm kan genieten van mooie wereldse zaken zoals vakanties, culinair eten met bijpassende wijn, mode, kunst, muziek etc. verdiep ik me ook graag in de wetenschappelijke geheimen van het heelal. Ik lees er regelmatig over en kijk af en toe “echt” naar de sterren. Het relativeert en geeft letterlijk en figuurlijk meer “ruimte” in mijn hoofd.