mr. Yannick van der Drift

Topscorer

mr. Yannick van der Drift

Ondernemingsjurist

Wat doe ik bij TLC?

Als ondernemingsjurist bij The Legal Company werk ik voor bedrijven die een juridisch probleem hebben. Mijn werkzaamheden zijn vrij divers. Ze kunnen uiteenlopen van het opstellen van een vaststellingsovereenkomst voor een vertrekkende werknemer tot het aanvragen van ontruimingsbescherming bij een huurovereenkomst. Binnen deze brede kaders ben ik echter wel gespecialiseerd in het contractenrecht en het ondernemingsrecht.

“You miss 100 percent of the shots you don’t take”

― Wayne Gretzky

Talen:

    • Nederlands
    • Engels

Opleiding:

    • Universiteit van Amsterdam, master Privaatrecht
    • Universiteit van Amsterdam, bachelor Rechtsgeleerdheid

Lidmaatschappen:

    • Nederlandse Vereniging voor Ondernemingsrecht Adviseurs (NEVOA)

Wat is mijn zakelijke drive?

Veel mensen vinden het recht wat stoffig en misschien zelfs wel saai. Gelukkig heb ik daar zelf geen last van. Ik heb met veel plezier mijn studie afgerond, zoals ik nu ook met veel plezier mijn werk doe. Uiteindelijk geeft het natuurlijk een voldaan gevoel als ik onze cliënten in een betere (juridische) positie kan brengen dankzij mijn opgedane kennis en ervaring.

Wat is mijn persoonlijke drive?

Als ik niet op het kantoor van The Legal Company te vinden ben, dan is de kans groot dat ik op het hockeyveld sta. Daar ben ik inmiddels alweer bezig met mijn zevende seizoen voor het eerste team van Bloemendaal. Uiteraard is kampioen worden daar de ultieme drive.