Training privacy & cyberrisk management, de praktische oplossingen! ( 3 NBA PE-uren)

Iedere organisatie moet op 25 mei 2018 voldoen aan de nieuwe Europese privacy wetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat u de privacy (veiligheid) van persoonsgegevens binnen uw organisatie pro-actief moet waarborgen. U zult achteraf ook moeten kunnen aantonen dat u er alles aan  gedaan heeft om datalekken van persoonsgegevens te voorkomen. Hoge boetes, forse claims van betrokkenen en reputatie- en bedrijfsschade; zijn o.a. de gevolgen indien u niet aan de privacy wetgeving voldoet en/of er een datalek plaats vindt.

Nu wilt u vooral weten hoe u dit kunt voorkomen. Tijdens deze masterclass nemen wij u daarom mee in de workflow en het management dat binnen uw organisatie nodig is, om privacy AVG proof en zo datalek vrij mogelijk te worden. 

1. Interne en externe (juridische) privacy maatregelen
Organisaties krijgen strengere verplichtingen en de betrokkenen wiens persoonsgegevens verwerkt worden, krijgen meer rechten onder de AVG. Hoe uw organisatie aan die verplichtingen en rechten kan gaan voldoen, daar gaat mr. Hella Vercammen, directeur The Legal Company B.V. en privacy expert, u tijdens de masterclass over informeren. Dit wordt dus vanuit een wormflow en pragmatische aanpak gedaan, zodat u daarmee meteen in de praktijk aan de slag kan.

Mogelijk aan te vullen met:

2. Passende ICT maatregelen
Een ander belangrijk onderdeel van Privacy AVG Proof zijn, is passende beveiliging IT maatregelen nemen. Om u hierover te informeren kan een van onze partners dit onderdeel van de workflow behandelen met u en zal hij u praktische tips mee geven.

3. Verzekering voor als het toch fout gaat
Privacy AVG proof zijn brengt helaas niet met zich mee dat u ook 100& datalek proof bent. Een datalek kan namelijk altijd gebeuren. Denk aan een personeelslid die zich toch in de luren laat leggen door een of andere link aan te klikken of een erg bekwame hacker die ondanks de firewalls etc in uw netwerk inbreekt. Een van onze partners zal u daarom alles vertellen over het sluitstuk van privacy en cyberrisk management, namelijk de cyberrisk verzekeringen. 

NB: Privacy AVG Proof zijn is een USP. Zie het daarom naast een wettelijke verplichting ook als een commerciële investering om uw klanten te behouden en zelfs nieuwe klanten aan te trekken.

Sprekers

 

Deze masterclass is geschikt voor o.a. de volgende doelgroepen:

  • (Financieel) Directeuren
  • Privacy projectleiders
  • Managers die in aanraking komen met de implementatie van privacywetgeving
  • Accountants (PE-uren)

Praktische informatie:
Waar: op uw eigen locatie! Geen reistijd en files.

Wanneer & hoe laat: in overleg, maar binnen uw agenda!
Kosten: vraag de offerte op voor deze informatie.

PE-uren
Accountants ontvangen een certificaat voor 3 PE-uren met deze cursus. 

koninklijke_nba_03-pe-uur_hr6cm_pms7460c


Meld u hier aan voor de masterclass. Graag per deelnemer per bedrijf apart aanmelden en vermelden of u een certificaat wenst te ontvangen.