Mateusz Banasiak

 : info@thelegalcompany.nl 
 : (020) 345 01 52
 : Mateusz Banasiak

Wie ben ik?
Vanaf september 2017 ben ik stagiair bij The Legal Company. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast volg ik het Wetenschappelijk Excellentieprogramma aan de Universiteit van Amsterdam. Naast mijn studie ben ik een zelfstandige ondernemer en een bestuurslid van een jongerenvereniging Jeugdbelangen.

Wat doe ik?
Met plezier assisteer ik mijn collega’s bij The Legal Company bij hun werkzaamheden als juridische adviseurs voor het MKB. Voor hen verricht ik o.a. verscheidene jurisprudentieonderzoeken, schrijf ik memo’s en ben ik verantwoordelijk voor de social media accounts op Twitter en Facebook. Hierdoor kom ik in aanraking met de juridische praktijk en de rechtsgebieden die mij het meeste interesseren, namelijk arbeidsrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht.

Waar hou ik van?
Van jongs af aan heb ik ondernemen interessant gevonden. Deze interesse is gewekt door mijn ouders, die ondernemers waren. Altijd keek ik met veel belangstelling naar de vele dossiers en mappen. Toen ik wat ouder werd, kreeg ik actieve deelname aan hun ondernemingen. Daar ben ik in aanraking gekomen met contracten en heb ik me voorgenomen om een jurist te worden.

Mijn grote passie is muziek. Ik speel meerdere instrumenten, verzamel platen en ga graag naar concerten. Daarnaast hou ik van reizen en lezen. Door deze twee hobby’s kan ik op een ontdekkingsreis gaan door zowel de fysieke als intellectuele wereld.