Juridisch expert in de schoonmaakbranche


Onze experts:


mr. Hella Vercammen
hvercammen@thelegalcompany.nl

mr. Alain Hardy
ahardy@thelegalcompany.nl

mr. Yannick van der Drift
yvddrift@thelegalcompany.nl


Onze activiteiten voor de schoonmaakbranche: 

  • Arbeidsrecht abonnement speciaal voor schoonmaakbedrijven.  Met arbeidsdocumentatie afgestemd op de huidige wetgeving én cao schoonmaak- en glazenwassersbedrijf.
  • Juridisch redactielid branche blad schoonmaak Clean Totaal, vele offline en online publicaties over schoonmaak cao en juridische actualiteiten in de schoonmaakbranche. 
  • Juridisch adviseur en trainer branche- en vakverenigingen in de Schoonmaak.

Voor directe gespecialiseerde hulp bel 020-3450152.

CAO Schoonmaak experts


Heeft u een vraag over de CAO Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf? Dan kunt u bij ons terecht!

Wij staan dagelijks schoonmaakondernemers bij met hun arbeidsrechtelijke vragen. Wij beschikken over ruime kennis en ervaring in de schoonmaakbranche en zijn goed doorgevoerd in de CAO Schoonmaak.

Hulp of advies nodig? Neem contact met ons op.


Contactformulier

Artikel 38 cao Contractwisseling experts


In de schoonmaakbranche gelden conform artikel 38 van de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche cao speciale arbeidsrechtelijke regels bij contractwisseling. Het schoonmaakbedrijf dat een object na heraanbesteding verwerft, moet het personeel van het verliezende schoonmaakbedrijf, onder bepaalde voorwaarden, een arbeidsovereenkomst aanbieden.

In de praktijk ontstaan met grote regelmaat problemen of (juridische) discussies over deze contractwisseling afspraken in artikel 38 van de cao. Soms mondt dit zelfs uit in loonvorderingen en schadeclaims die uitgevochten worden via de RAS geschillencommissie of de kantonrechter.

Als arbeidsrecht expert in de schoonmaakbranche krijgen wij deze situaties vaak voorgelegd en zijn wij goed ingevoerd in deze materie. Mocht u hier hulp en of advies willen hebben, neem dan contact met ons op.