Juridisch expert in de schoonmaakbranche


Onze activiteiten in de schoonmaakbranche: 

  • Juridisch advies en bijstand aan vele schoonmaakbedrijven op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht.
  • Legal Safe Service arbeidsrecht membership speciaal voor schoonmaakbedrijven met arbeidsdocumentatie afgestemd op de huidige wetgeving én cao schoonmaak- en glazenwassersbedrijf.
  • Juridische workshops en trainingen voor de schoonmaakbranche.
  • Juridisch redactielid branche blad schoonmaak Clean Totaal, vele offline en online publicaties over schoonmaak cao en juridische actualiteiten in de schoonmaakbranche. 
  • Een contractwisseling helpdesk speciaal voor de schoonmaakbranche.
  • Juridisch trainer branche- en vakverenigingen.

Voor directe gespecialiseerde hulp belt u 020-3450152.


Artikel 38 cao Contractwisseling experts


In de schoonmaakbranche gelden conform artikel 38 van de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche cao speciale arbeidsrechtelijke regels bij contractwisseling. Het schoonmaakbedrijf dat een object na heraanbesteding verwerft, moet het personeel van het verliezende schoonmaakbedrijf, onder bepaalde voorwaarden, een arbeidsovereenkomst aanbieden. In de praktijk ontstaan met grote regelmaat, problemen of (juridische) discussies over deze contractwisseling afspraken in artikel 38 van de cao. Soms mondt dit zelfs uit in loonvorderingen en schadeclaims die uitgevochten worden via de RAS geschillencommissie of de rechter. Als arbeidsrecht expert in de schoonmaakbranche krijgen wij deze situaties vaak voorgelegd en zijn wij goed ingevoerd in deze materie. Wij hebben deze contractwisseling helpdesk gestart zodat wij schoonmaakondernemers specifiek op dit vlak nog beter kunnen helpen. Bovendien kunnen opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven gebruik maken van deze helpdesk aangezien ook zij vaak de gevolgen merken van artikel 38 cao.

Hoe werkt de helpdesk?Stap 1. Stel uw vraag

De eerste stap is het stellen van uw contractwisseling vraag of het verzoeken om advies over of bijstand in uw artikel 38 situatie aan een van de TLC juristen, Hella Vercammen of Alain Hardy. Dit kan zowel telefonisch (020-3450152) als via de mail (info@thelegalcompany.nl).


STAP 2. PRIJSOPGAVE

Indien uw hulpvraag niet direct afgehandeld wordt dan wordt na stap 1 een prijsopgave aan u voorgelegd voor het gevraagde advies of de bijstand. De prijsopgave is gebaseerd op onze uurtarieven en de inschatting van de tijd die wij met uw situatie bezig zullen zijn.


STAP 3. AFHANDELING

Na uw akkoord wordt er begonnen met de uitvoering van onze werkzaamheden en verzoeken wij u eventueel om nadere gegevens. Standaard ontvangt u binnen 3 werkdagen van ons per mail antwoord op uw vraag of ons advies. Indien het een spoedgeval betreft, kan er ook een kortere termijn worden afgesproken.