Training dossieropbouw onder WWZ

Deze training gaat in op welke dossieropbouw moet plaatsvinden om ontslag op persoonlijke gronden na invoering van de Wet Werk & Zekerheid (WWZ) succesvol aan de Kantonrechter te verzoeken.

Het gaat daarbij om disfunctioneren in de zin van het niet voldoen aan de functie-eisen, om wangedrag en om andere persoonlijke gronden en hoe een verbeter en ontslag dossier daaromheen op te bouwen. Die opbouw leidt er simpelweg toe dat de werknemer ofwel beter gaat functioneren, zich beter gaat gedragen ofwel bij gebrek aan beter, ontslag volgt. Een goed dossier is essentieel vanaf 1 juli 2015 om ontslag nog voor elkaar te krijgen onder de WWZ. Goedkoper is het wel geworden maar niet gemakkelijker.

Een van onze arbeidsrecht juristen traint de deelnemers op hun eigen bedrijfslocatie zodat zij voortaan met de juiste stappen (volgens recente wetgeving en rechtspraak) een personeelsdossier kunnen opbouwen. Verder krijgen de deelnemers een handboek mee als naslagwerk met stappen bij de meest voorkomende vormen van disfunctioneren. Hierbij kunt u denken aan:

  • niet goed voldoen aan functie-eisen en taken
  • lichte vormen van wangedrag te laat komen, in strijd handelen met werk instructies
  • zwaardere vormen van wangedrag zoals zoals diefstal of fraude, schelden en agressie op de werkplek en andere integriteit schendingen
  • arbeidsconflicten en verstoorde arbeidsrelatie
  • de zogenaamde 7:669 lid 3 BW h grond: “overige gronden”

De training op locatie duurt in totaal 3 uur met daarin 2 x 15 minuten pauze.


Vraag hier uw offerte aan. Graag bij de toelichting vermelden om welke training het gaat, waar uw bedrijf gevestigd is en hoeveel mensen aan de training zullen deelnemen.