Training Contractwisselingen in de schoonmaak


Deze training gaat in op de (juridische) haken en ogen rondom contractwisseling in de schoonmaak, artikel 38 van de cao Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. Ook worden er in deze training handige tips & tricks gegeven vanuit onze ervaring als juridisch dienstverlener voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

In de praktijk ontstaan, met grote regelmaat, ingewikkelde juridische discussies over contractwisseling situaties op grond van artikel 38 van de cao. Dit zijn met name discussies tussen het verliezende en het winnende schoonmaakbedrijf, vaak complexe discussies met grote belangen en bijbehorende hoge kosten. Deze conflicten kunnen zelfs resulteren in loonvorderingen en schadeclaims, die uitgevochten worden via de RAS geschillencommissie of de kantonrechter. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Wij hebben deze training ontwikkeld zodat wij schoonmaakondernemers, HR-managers en leidinggevenden op dit vlak wijzer kunnen maken. Voorkomen is immers beter dan procederen.

The Legal Company krijgt als arbeidsrecht expert met een niche in de schoonmaakbranche vaak artikel 38 cao-situaties voorgelegd. Wij zijn goed op de hoogte van deze materie en weten hoe u door middel van de juiste stappen (volgens de cao, wetgeving en rechtspraak) probleemloos een contractwisseling kunt realiseren. Er worden tijdens de training probleem voorbeelden gebruikt waar wij in de praktijk mee te maken krijgen en die wij oplossen voor onze klanten.

Onderwerpen die o.a. worden besproken tijdens deze training:

Zowel aan de positie van winnend bedrijf als de positie van verliezend bedrijf zullen wij in de training aandacht besteden. Hierbij kunt u denken aan:

 • Het verplicht moeten overnemen van (ziek of disfunctionerend) personeel, terwijl de opdrachtgever deze werknemers niet meer wilt op het object.
 • Het als schoonmaakbedrijf op voorhand willen herplaatsen van de werknemers na de contractswisseling.
 • De discussie met het andere schoonmaakbedrijf of de opdrachtgever over het bestaan of de omvang van de overnameplicht.
 • De discussie of het andere schoonmaakbedrijf heeft voldaan aan haar (informatie)verplichtingen die voortvloeien uit artikel 38 cao en wat de gevolgen zijn hiervan.
 • Het moeten overnemen van meer man-uren bij een opdracht, dan dat de opdrachtgever het nieuwe schoonmaakbedrijf heeft gegund.

Vraagt u deze online training voor uw bedrijf aan vóór 1 november a.s.? Dan krijgt u er een gratis een handleiding contractwisselingen bij met tijdsbalk artikel 38, om alle termijnen goed in beeld te hebben (ter waarde van 95 euro ex btw).

De training duurt 3,5 uur, inclusief 2 x 10 minuten pauze.


Testimonials masterclass • Boy van Geleen
  Mede-eigenaar
  BVG group V.O.F

  “Ik heb er veel van geleerd!”  

 • Daclan Reuser
  HR-manager
  Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V.

  “Zeker voor beginnend HR medewerkers in de schoonmaakbranche is deze masterclass een aanrader, aangezien het een vrij ingrijpend artikel in de cao kan betekenen.”  Vraag hier uw offerte aan. 

Kosten vanaf € 880,- euro (online voor maximaal 3 deelnemers). 

Graag bij de toelichting vermelden:
– om welke training het gaat;
– of u de training online wilt of op locatie;
– hoeveel mensen aan de training zullen deelnemen.