Training op locatie artikel 38 cao Schoonmaak- en glazenwassersbranche

Deze training op locatie gaat niet alleen in op alle juridische haken en ogen rondom artikel 38 cao schoonmaak- en glazenwassersbranche. Ook worden er in deze training tips & tricks gegeven om de heraanbesteding (juridisch) zo goed mogelijk te laten verlopen.

In de praktijk ontstaan, met grote regelmaat, ingewikkelde juridische discussies over contractwisseling situaties op grond van artikel 38 van de cao tussen het verliezende en het winnende schoonmaakbedrijf. Niet zelden komen daar ook problemen en discussies bij met de heraanbestedende opdrachtgever en/of de betreffende werknemers. Complexe discussies met bijbehorende kosten die zelfs kunnen resulteren in loonvorderingen en schadeclaims die uitgevochten worden via de RAS geschillencommissie of de kantonrechter. Deze masterclass is ontwikkeld om contractwisselingen (juridisch) zo soepel mogelijk te laten verlopen en om schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Wij hebben daarom deze training op locatie ontwikkeld zodat wij schoonmaakondernemers, HR-managers en leidinggevenden op dit vlak wijzer kunnen maken. Voorkomen is beter dan procederen.

Mr. Hella Vercammen en Wesley Sallé LLB krijgen als arbeidsrecht experts met een specialisme in de schoonmaakbranche vaak artikel 38 cao-situaties voorgelegd. Ze zijn daarom goed ingevoerd in deze materie zodat zij deelnemers op hun eigen bedrijfslocatie kunnen trainen om voortaan met de juiste stappen (volgens recente cao, wetgeving en rechtspraak) probleemloos een contractwisseling te realiseren. Er worden probleem voorbeelden gebruikt die Hella en Wesley dagelijks in hun praktijk oplossen voor hun klanten. Zowel vanuit de positie als winnend en verliezend bedrijf worden situaties behandeld. 

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • De verplichtingen als verliezend of als winnend schoonmaakbedrijf.
  • De omvang van de overnameverplichting, welke werknemers moet u overnemen en voor hoeveel uur.
  • De voorwaarden van de overnameverplichting.
  • De uitzonderingen van de overnameverplichting.
  • Het wijzigen van uren, werktijden of het object van werknemers door het winnende schoonmaakbedrijf na contractwisseling.
  • Ontslagregels voor  werknemers die niet overgenomen worden na een contractwisseling of na inbesteding.
  • Schadeclaims jegens het andere schoonmaakbedrijf bij het niet nakomen van de verplichtingen uit artikel 38 cao.

Voor wie?

  • Ondernemers binnen de schoonmaak- en glazenwassersbranche.
  • HR managers of leidinggevenden van schoonmaak- of glazenwassersbedrijven.

De training op locatie duurt in totaal 3 uur met daarin 2 x 15 minuten pauze.
Alle deelnemers ontvangen tevens het naslagwerk van ruim 30 pagina’s en voorbeeldbrieven. 


Vraag hier uw offerte aan. Graag bij de toelichting vermelden om welke training het gaat, waar uw bedrijf gevestigd is en hoeveel mensen aan de training zullen deelnemen.