Masterclass artikel 38 cao Schoonmaak- en glazenwassersbranche

In de praktijk ontstaan, met grote regelmaat, ingewikkelde juridische discussies over contractwisseling situaties op grond van artikel 38 van de cao tussen het verliezende en het winnende schoonmaakbedrijf. Niet zelden komen daar ook problemen en discussies bij met de heraanbestedende opdrachtgever en/of de betreffende werknemers. Complexe discussies met bijbehorende kosten die zelfs kunnen resulteren in loonvorderingen en schadeclaims die uitgevochten worden via de RAS geschillencommissie of de kantonrechter. Deze masterclass is ontwikkeld om contractwisselingen (juridisch) zo soepel mogelijk te laten verlopen en om schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Inhoud
Deze masterclass gaat in op de vereisten en voorwaarden van artikel 38 cao en hoe u deze in de praktijk moet interpreteren of toepassen. Daarnaast geven wij tips & tricks hoe u (onnodige) schade kunt voorkomen. U ontvangt na afloop van de masterclass bovendien een handig naslagwerk én voorbeeldbrieven dat is afgestemd op onze juridische knowhow op dit vlak.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • De verplichtingen als verliezend of als winnend schoonmaakbedrijf.
  • De omvang van de overnameverplichting, welke werknemers moet u overnemen en voor hoeveel uur.
  • De voorwaarden van de overnameverplichting.
  • De uitzonderingen van de overnameverplichting.
  • Het wijzigen van uren, werktijden of het object van werknemers door het winnende schoonmaakbedrijf na contractwisseling.
  • Ontslagregels voor  werknemers die niet overgenomen worden na een contractwisseling of na inbesteding.
  • Schadeclaims jegens het andere schoonmaakbedrijf bij het niet nakomen van de verplichtingen uit artikel 38 cao.

Voor wie?

  • Ondernemers binnen de schoonmaak- en glazenwassersbranche.
  • HR managers of leidinggevenden van schoonmaak- of glazenwassersbedrijven.

Informatie
Datum & tijd: 5 oktober 2017 van 13.30 – 17.00 (inclusief 2x een kwartier pauze) aansluitend de mogelijkheid om te netwerken.
Locatie: restaurant Kronenburg te Amstelveen.
Kosten: 190,- ex btw per deelnemer.

Sprekers
mr. Hella Vercammen en Wesley Sallé LLB, bedrijfsjuristen van The Legal Company B.V. Zij behandelen als arbeidsrecht expert met een specialisme in de schoonmaakbranche vaak artikel 38 cao-situaties en kunnen u daardoor goede praktijkadviezen meegeven.


Meldt u hier aan voor de masterclass. Graag bij de toelichting vermelden om welke masterclass het gaat en met hoeveel deelnemers u aan de masterclass zult deelnemen.